f

 

Blogi Lintu

Lähetä tekstejä julkaistavaksi:

anne.sallinen@nokiankaupunki.fi 

                                                                                                                                                                                               Teos: Roosa Rahkonen

                                                                                                                                                                                

Retkelle luontoon!

 


Talviluonnon päivänä 4.2.2017 nautitaan luonnosta teemalla ”Sukella talveen”
www.luonnonpaivat.fi/info/sukellatalveen
www.luonnonpaivat.fi/

Jos lumi on jo ehtinyt sulamaan, niin suuntaa vaikka tulentekopaikalle talvipiknikille. Yhdistetään talviluonnon päivään teema ”Syödään yhdessä”.
On lunta tai ei, niin ”Hyvän mielen metsäkävely” onnistuu. Jo viisi minuuttia metsässä vaikuttaa myönteisesti henkiseen hyvinvointiin, lisää hyvän olon tunnetta ja ehkäisee riskiä sairastua mielenterveysongelmiin. Lähde metsäkävelylle ja ammenna rauhaa sekä voimaa luonnosta.

Jos meillä on lumionnea, niin talviluonnon päivänä nautitaan lumesta, kenties pyrystäkin, mahdollisesti revontulista ja kaamoksen väistymisestä. Kannattaisi kokeilla lumikenkäilyä, pilkkiä tai pulkkamäkeä. Muistathan turvallisuuden!
Etsi tapahtumakartalta (www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia) esim. maailman suurimpia hiihtokouluja. Ota ystävät mukaan ja lähde laturetkelle. Talvipäivän huipentaa hyvät eväät - nauti!
Tai voit pulahtaa avantoon! Lähde kokeilemaan kaverin kanssa turvallista talviextremeä ja rentouttavaa mindfullnessia. Bongaa avantouinti-tapahtuma läheltäsi tai järjestä itse paukkupakkasuinti.

Mieti idea ja järjestä oma tapahtumasi, osallistu lähiympäristösi tapahtumiin tai lähde kaverin tai perheen kanssa luontoon yhdessä. Tai vie luontoon joku, joka sinne ei muuten pääse.

Jaa tunnelmasi #luonnonpaivat.

Nautitaan luonnosta ja ystävien seurasta!

Kristiina Suojakari
(ympäristöalan asiantuntija, Pirkan Opiston luennoitsija)