f

 

Tervetuloa Pirkan opiston musiikkiopistoon!Haku musiikin taiteen perusopetukseen 1.2.–29.3.2018.

 

Musiikin taiteen perusopetusta järjestetään Vesilahdessa, Lempäälässä, Nokialla ja Pirkkalassa laajan oppimäärän mukaan (1300 oppituntia). Pirkan opisto järjestää myös varhaisiän opetusta alle kouluikäisille.

Taiteen perusopetus lapsille ja nuorille perustuu lakiin ja asetukseen taiteenperusopetuksesta.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää. Tavoitteellisessa ja pitkäjänteisessä opetuksessa taitoja kehitetään ja syvennetään. Opetus tarjoaakin alasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille antoisan harrastusmahdollisuuden. Opiskelu sopii sekä tytöille että pojille.

 

OPISKELU PIRKAN OPISTOSSA

 

Syyslukukauden opetus käynnistyy maanantaina 13.8.2018 ja kevätlukukausi maanantaina 7.1. Syysloma pidetään viikolla 42 (16.–22.10.), talviloma pidetään viikolla 9 (25.2.2019–1.3.2019), kiirastorstaina 18.4.2019 ja pääsiäisenä 19.4.–22.4. ei ole opetusta.

Opettaja ottaa yhteyttä kotiin ennen soittotuntien alkua, jolloin oppilas/huoltaja sopii opettajan kanssa soittotunnin ajankohdasta.

Lukukausimaksu laajan oppimäärän opinnoissa on 325€. Lukukausimaksu sisältää tason mukaisen instrumenttiopetuksen (30–60 min), musiikin perusteiden opetuksen, yhteismusisoinnit ja tasosuoritukset.

 

instrumenttiopinnot (soittotunnit) opintojen alussa 30min/viikko,

16 x syksyllä, 16 x keväällä.

 

yhteismusisoinnit (orkesterit, bändit ja muu ryhmäopetus) Opinnot aloitetaan usein toisena opiskeluvuotena. Musiikkipajat sopivat heti opintojen alussa 6 - 8 vuotiaille.

 

Musiikin perusteet (teoria, säveltapailu ja musiikin historia).

 

Perustason opinnot kestävät 8 vuotta ja musiikkiopistotason 4 vuotta. Opinnot on mahdollista suorittaa myös nopeammin.

 

Soittotunnin pituus määräytyy suoritettavan tason mukaan:

Opintojen aloitusvaihe

30 minuuttia

Perustaso 1 suoritettu

45 minuuttia

Perustaso 2-3 suoritettu

60 minuuttia

Musiikkiopistotaso (D-taso) suoritettu

todistus


Vakuutus

Kaikki alle 16-vuotiaat oppilaat on vakuutettu IF-vahinkovakuutusyhtiössä tapaturmien varalta oppitunneilla ja edestakaisilla kotimatkoilla