f

Opintoneuvonta ja suunnittelu

Suunnittelijaopettaja Heikki Riikonen
(lasten ja nuorten kuvataiteen ja käsityön taiteen  perusopetus)
puh. 040 133 4215

Toimistosihteeri Kaija Tomperi
puh. 040 133 4223 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

__________________________

Lukuvuosi 2017-18 

• Syyslukukausi 21.8.-30.11.2017 (14 opetusviikkoa)

• Syysloma       16.-22.10.

• Kevätlukukausi 8.1.-4.5.2018 (14 opetusviikkoa)

• Taidemuseo vierailu 20.1.2018

    Reitti 1.
      Klo 9.00 Vesilahden yläaste (Koulutie 2 Vesilahti.)
      Klo 9.15 Lempoisten koulu (koulutie 8 Lempäälä.
      Klo 9.30 Sääksjärven koulu (tampereentie 422 Lempäälä.
      Klo 9.55 Tampereen taidemuseo (Pyynikintori)
 
      Reitti 2.
      Klo 10.30 Harjuniityn koulu (lautamiehenkatu 1 Nokia).

      Klo 10.40 Opistoasema (nokianvaltatie 25a Nokia).
      Klo 11.00 Tampereen taidemuseo(Pyynikintori).
 
      Reitti 1 paluu.
      Klo 11.00 Pyynikintori.
      Klo 11.20 Sääksjärvenkoulu.
      Klo 11.35 Lempoisten koulu.
      Klo 11.55 Vesilahden yläaste.
 
      Reitti 2 paluu.
      Klo 12.30 Pyynikintori.
      Klo 12.45 Opistoasema.
      Klo 12.55 Harjuniityn koulu.
 
      Reitti 3.
      Klo 13.30 Pirkkalan lukio(Koulutie 8 Pirkkala).
      Klo 13.50 Pyynikintori.
      Paluu:
      Klo 15.00 Pyynikintori.
      Klo 15.25 Pirkkalan lukio.

• Talviloma           26.2.-4.3.Lukukausimaksut

120€ perusopinnot  

149€ työpajat 

__________________________

Opinnoista

Opetussuunnitelma 

Kansalaisopiston kuvataideopetuksen sivuille

Työpajapaletti 2017-18

________________________Pirop-lanu2 


Lasten ja nuorten   kuvataide- ja käsityökoulu


Pirkan opisto järjestää visuaalisten taiteiden perusopetusta lapsille ja nuorille (7-18 v.) yleisen oppimäärän opetussuunnitelman mukaan. 

Kettu hanna-tuulia haavisto

Visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän opetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää. Opiskelussa kehitetään ja syvennetään käden, silmän ja ilmaisun taitoja pitkäjänteisesti ja monipuolisesti.

Opetuksen tehtävänä on luoda edellytykset elinikäiselle taiteen harrastamiselle sekä valmiudet hakeutua jatko-opintoihin.

Visuaalisten taiteiden opetus koostuu kuvataiteen ja käsityön omista sekä alojen yhteisistä opintokokonaisuuksista  ja kummankin työtapoja ja ilmaisukeinoja yhdistävistä opintokokonaisuuksista, työpajoista ja teemoista. 


VARHAISIÄN OPINNOT 6-7 -vuotiaat

Visuaalisten taiteiden varhaisiän opinnoissa 6-7-vuotiaat kuvataide- tai käsityöilmaisusta kiinnostuneet tytöt ja pojat saavat valmiuksia jatkaa 7-vuotiaana alkavissa taiteen perusopinnoissa.

PERUSOPINNOT 7-12 -vuotiaat 

Visuaalisten taiteiden perusopintotasoilla materiaalien, ilmaisukeinojen ja tekniikoiden tuntemusta laajennetaan ja syvennetään vuosi vuodelta. Käden ja silmän koordinaatiota ja hahmotusta vahvistetaan.

TYÖPAJAOPINNOT 12–18 -vuotiaat 

Työpajaopintoihin siirrytään 12–13-vuotiaina. Työpaja opintoihin ilmoittaudutaan vuodeksi kerrallaan. Opinnoissa syvennetään hankittuja tietoja ja taitoja valitsemallaan visuaalisen kentän alueella. Henkilökohtaisen ilmaisun kehittyminen ja itsenäinen työskentely ovat tärkeässä osassa kaikissa opinnoissa.

Arkkitehtuurin ja muotoilun työpaja

Työpajassa tutustutaan arkkitehtuurin ja muotoilun työskentelyyn, ideoinnista, luonnosteluun, pienoismalleihin ja esineen muotoiluun. Työskentely on projekteja jossa pitkäjänteisyys, syventyminen ja prosessinomaisuus ovat olennainen osa tekemistä. 

 

Digitaalisen taiteen työpaja

Työpajassa tarkastellaan taidetta ja visuaalista kulttuuria, valokuvauksen, videon, ja mediataiteenkautta kautta. Tutustutaan kuvankäsittelyyn, editoinnin ja  graafisen suunnittelun perusteisiin.  

 

Keramiikan ja kuvanveiston työpaja

Työpajassa kokeillaan keramiikan menetelmiä erilaisilla savilaaduilla, muotoillaan veistoksia ja keraamisia esineitä. Syvennetään tietoja ja taitoja erilaisten pinnankäsittelyn ja lasitteiden osalta.

 

Laajan kuvataiteen työpaja

Työpajassa toteutetaan yhdessä ryhmää kiinnostavia projekteja, syventyen aiheeseen tai tekniikkaan.  Työskentelyssä korostuvat kuvataiteen eri tekniikat oppilaiden kiinnostus huomioiden kolmiulotteista tekemisestä piirtämiseen, maalaamiseen ja painomenetelmiin.

 

Pelityöpaja

Työpajassa tutustutaan pelien maailmaan. Syvennytään pelin tekemisen eri osa-alueisiin niin digitaalisesti kuin perinteisin menetelmin, tutustutaan äänimaisemien äänittämisestä, 3D-mallinnukseen. 

 

Piirustuksen, maalauksen ja grafiikan työpaja

Työpajassa tutustutaan maalaus-, piirustus- ja grafiikanmenetelmiin, syvennetään osaamista ja etsien kokeilujen kautta rajapintoja tekemisellä.

 

Tekstiilitaiteen työpaja

Tekstiilitaiteen työpajassa tutustutaan huovutuksen, kankaanpainon, värjäyksen, kirjonnan ja kudonnan työtapoihin. Tekstiilitekniikoita ja –materiaaleja kokeillaan ja työstetään monipuolisesti. Työpajassa syvennetään ideoinnin  ja suunnittelun taitoja. 


NUORTEN ATELJEE

Työpaja opintoja käyvä voi lisäksi pyrkiä nuorten ateljeehen. Ateljee edellyttää että samalla käy yhdessä työpajassa. Ateljee kokoontuu sunnuntaisin.

Ateljeessa tarkoitus on vaihtuvien opettajien tuella kehittää omaa ilmaisua. Oppilas saa toteuttaa valitsemallaan tekniikalla omaa teostaan tai teos sarjojaan. Itsenäisen ja pitkäjänteisen työskentelyn lisäksi ateljeessa avataan ajankohtaisia taiteen ilmiöitä yhdessä keskustellen ja vierailevien opettajien johdolla.

Nuorten ateljee kokoontuu sunnuntaisin. 
Klo 11-13.


Sivun teos: Hanna-Tuulia Haavisto